Snart kommer nästa generation iPhone ut

Nu väntar många spänt på iPhone X. Sverige som land verkar uppskatta Apples telefoner generellt. Vad beror det på om en frågar Tim Cook själv?

 

För den som verkligen vill ta hand om sin mobil och skydda den är tipset att köpa just skal och fodral. Ett iPhone X fodral eller ett skal skyddar den nyaste mobilen från både sprickor och repmärken, som en ju inte vill ha på ens nya lur så klart.

 

Snart börjar iPhone X levereras till butikerna

 

Nu är det bara några veckor kvar till försäljningen av iPhone X startar i ett tiotal länder och däribland ingår Sverige. Det är i Kina som mobilerna tillverkas och nu ska det ha kommit rapporter om att den första leveransen ska ha lämnat fabrikslokalerna. I en artikel i MacWorld får det att läsa om hur det ska vara endast 46 500 enheter som lämnat fabriken i denna leverans, det ska nämligen ha varit en del produktionsproblem som skapat förseningar.

 

Säljs runt 400 000 enheter per vecka

 

Face ID utpekas som boven i detta drama och det innebär att det kommer bli fortsatta förseningar hädanefter. Dock ska fabriken i Kina ha fått upp antalet färdiga enheter från 100 000 stycken färdiga enheter i veckan till närmare 400 000 enheter per vecka. Det är att räkna med en stor brist på iPhone X med tanke på hur stor efterfrågan är, under bara tredje kvartalet detta år såldes det mer än 400 000 enheter i veckan.

 

Men vad är det som gör att vi svenskar älskar iPhone och Apple så mycket? Enligt Apples vd själv beror det på att vi liksom Apple uppskattar design, innovation, miljömedvetenhet samt kreativitet och konst. Han pekar på att Ikea är från Sverige och att detta är ett företag som verkligen uppskattar och tar till sin innovation, bland annat på grund av att de har anammat AR i och med sin AR-app för shopping. Läs mer om detta här.